Skip to main content

bkil reshared this.


Mobilizon 1.1.0


Megjelent a Mobilizon 1.1.0-s verziója. A Mobilizon egy internetes eszköz események, profilok és csoportok kezeléséhez, valamint a Facebook-események vagy a GetTogether decentralizált, nyílt forráskódú alternatívája. Ez a kiadás teljes magyar fordítással rendelkezik. További részletek az eredeti bejelentésben (angol nyelven).

bkil reshared this.


GIMP 2.10.24


Megjelent a GIMP 2.10.24-es verziója, amely főként hibajavításokat tartalmaz az előző verzióhoz képest. Az FSF.hu Alapítvány aktivistáinak köszönhetően ez a kiadás teljes magyar fordítással érkezik. További részletek az eredeti bejelentésben (angol nyelven).

bkil reshared this.


LocalCDN v2.6.4


Megjelent a LocalCDN 2.6.4-es verziója teljes magyar nyelvi támogatással. A LocalCDN egy böngészőkiegészítő, amely tartalomkézbesítési hálózatokat emulál az adatvédelem javításához. Elfogja a forgalmat, megkeresi a helyileg támogatott erőforrásokat, és beszúrja azokat a környezetbe. Mindez automatikusan történik, nincs szükség előzetes beállításra. Firefox és Chromium alá egyaránt telepíthető.

bkil reshared this.


Mar 29
OpenStreetMap Meetup
Mon 5:30 PM - 9:00 PM Kizárólag online lehet csatlakozni.
Úr Balázs
This is a Hungarian-speaking event – Ez egy magyar nyelvű esemény

Minden hónap utolsó hétfőjén történő online találkozóinkon összejönnek gyakorlott és kezdő OpenStreetMap szerkesztők, felhasználók és érdeklődők. Beszélgetünk térképszerkesztési kérdésekről, az OSM helyzetéről, tervekről. Gyakorlottabb szerkesztőink pedig rövid előadásokkal készülnek az számukra éppen aktuális témákból.

Tervezett napirend:

  • 17:30 Kötetlen OpenStreetMap beszélgetés és távsegítség
  • 18:00 ottwiz: Rákospalota térképezése szakszerűen
  • 18:40 Úr Balázs: Minden amit bárki tudni akarhat a tűzcsapokról valaha
  • 19:00 Oláh Tamás: OsmAnd használata egy túra megtervezéséhez és elmentéséhez
  • 20:00 Kötetlen beszélgetés


További információk a wiki oldalon olvashatók.

2 people attend


mugli reshared this.


Megjelent a Friendica 2021.01 verziója és megtanult magyarul


Az előző verzió óta a fejlesztők 270 kisebb-nagyobb hibát javítottak és 86 bejelentett problémát oldottak meg. Magyar vonatkozásban azonban a legnagyobb újdonság, hogy a felhasználói felület ettől a verziótól kezdve teljesen magyar. További információk a kiadási megjegyzésekben olvashatók (angol nyelven).
Thanks to Balázs Úr Friendica is now available in Hungarian.

This entry was edited (4 months ago)

2 people reshared this